De CU77 Cursus meten aan voedingsproducten is praktijkgericht en is bijzonder geschikt voor mensen die te maken hebben met het borgen van de kwaliteit van voedingsproducten tijdens de verschillende productiestadia. Deze cursus is zowel theoretische als praktisch. Onderwerpen die in de cursus zijn opgenomen: zuur, zoet, zout, vocht, temperatuur, opzetten controle proces en het verbeteren van de kwaliteit van het product. Het praktijkgedeelte bestaat uit: meting zuurheid (acidity), meting zoetheid (brix), meting zoutgehalte, meting vochtigheid, refractometing, temperatuurmetingen. Deze cursus wordt bij Merconet gegeven. Cursusmateriaal, zoals lesboeken e.d., is bij de prijs inbegrepen. De cursus wordt in de Nederlandse taal gegeven. De cursus wordt afgesloten met een examen en aan het einde wordt aan iedere deelnemer een certificaat uitgereikt.
Prijzen zijn per stuk, exclusief 21% BTW en gelden voor levering af magazijn Voorthuizen. Bij levering in Nederland of in België worden verzendkosten altijd in rekening gebracht tot maximaal EUR 25,00. Ditzelfde geldt voor expreskosten en/of rembourskosten. Bij de producten trainingen en cursussen is na het bevestigen van de cursusdatum, bij het niet verschijnen van de deelnemer(s), de verplichting ontstaan tot volledige betaling. Het volgen op een latere datum ingeval van niet verschijnen is in overleg mogelijk, maar wordt uitsluitend gezien als service. Hieruit kan geen enkel recht uit worden onttrokken.